Oquams mission er at understøtte og effektivisere virksomheders innovationsprocesser

Vi arbejder med at skabe læring indenfor innovation. Et lille eksempel på dette er vores lille spil, som træner i at undgå “ide-dræber” udsagn. Spillet stiller det lidt på hovedet – her gælder det nemlig om at bruge de mest ide-dræbende udsagn til at sikre at ingen ideer overlever. Prøv det her – klik på billedet:

Baggrunden for Oquam

I Oquam har vi mange års erfaring med at rådgive, facilitere og undervise i innovation. Med en baggrund i bla. Teknologisk Instituts innovationscenter og uddannelse af 300+ innovationsledere i den nye innovationsstandard ISO 56000-serien har vi stor viden om at skabe innovationsprocesser, og få kreative kollaborative arbejdsmiljøer til at performe bedst.

Som stiftere af Oquam har vi oplevet hvordan interessen for innovation øges kraftigt i disse år. For mange organisationer er det blevet et krav for at overleve, og for samfundet som helhed handler det om at finde nye bæredygtige løsninger. Behovet for øget innovationsevne stiller krav til medarbejder- og lederkompetencer.

Som innovationskonsulenter oplever vi ofte at stå i situationer, hvor digitale værktøjer kunne gøre arbejdet lettere og skabe en bedre forankring af processerne hos vores kunder.

Den egentlige innovationsevne udvikles nemlig først, når organisationens egne ledere og medarbejdere lærer at tænke og agere innovativt. Det kræver både vejledning, styring, undervisning og træning.

For at imødekomme dette behov hos vores kunder har vi udviklet innovationsplatformen Taliz. Med Taliz vil vi gerne gøre os selv undværlige, så I selv kan drive jeres innovationsprocesser internt i organisationen.

Taliz er unikt på markedet som et fagligt baseret værktøj, der fleksibelt kan tilpasses faserne i en innovationsproces, og samtidig sætte rammer og guide jeres organisation i valget af innovationsværktøjer.

Med Taliz får du den ønskede faglige bredde og -dybde, som gør din organisation i stand til selv at facilitere og rammesætte jeres innovationsprocesser. Skulle I ønske hjælp til at opsætte og træne brugen af Taliz eller anden innovationsfacilitering, står vi naturligvis gerne til rådighed.


Vores vision

Oquams vision er at hjælpe organisationer med at løfte innovationsevnen og skabe grobund for en varig innovationskultur hos vores kunder.

Vi har i Oquam udviklet en digital platform der både kan understøtte organisationens praktiske innovationsarbejde og samtidig udfordre og udvikle brugernes kompetencer. Platformen er udviklet til organisationer der stræber efter innovationshøjde, – og til dem søger ideer til forbedringer af produkter.

Vi udbyder digitale værktøjer, og vejleder og underviser i innovation i relation til vores værktøjer.

O quam” er latin og betyder “hvordan”. At stille spørgsmålet “hvordan” er en af grundteknikerne i arbejdet med innovation

Teamet

Vi er et erfarent team der har arbejdet med innovation i mange år
– som konsulenter, udviklere, iværksættere og undervisere.

Jørgen Høegh

Konceptudvikling
Jørgen har mere end 30 års erfaring med praktisk innovation – som rådgiver, facilitator og underviser. Har etableret og ledet Teknologisk Instituts innovationsafdeling. Er ophavsmand til det berømte “blå rum” på Teknologisk Institut.
+45 2681 0080
jhc@oquam.dk

Kim Frei

CTO
Kim har mange års erfaring med ledelse, strategi, teknologi, undervisning og innovation. Kim har bla. arbejdet for Nokia, Nets, samt sundhed.dk med IT og innovation. Kim har en MBA fra AVT Business School samt et ingeniørstudie på DTU.
+45 4083 0756
kf@oquam.dk

Erik Hallgren

Konceptudvikling
Erik har 20 års erfaring som innovationskonsulent og er ekspert i at træne og udvikle virksomheder indenfor innovation.
Erik underviser bla på Danmarks eneste certificered innovationsledelses uddannelse. Erik har arbejdet 10 år i Teknologisk Instituts innovationsafdeling, har en MBA og PhD fra DTU.

+45 4252 4236
ewh@oquam.dk

Jesper Høegh

CEO og marketing
Har arbejdet med forretnings- og organisationsudvikling hos Teknologisk Institut, KPMG, Capacent, CapaHouse m.fl.
Har fokus på at skabe forbedringer og forandringsledelse i private og offentlige organisationer.
+45 4242 2100
jesper@oquam.dk

Medarbejder Mads
Mads Lundgård

Animation og læringsvideoer
Animator og designer med 10 års erfaring fra animations- og spilbranchen med særligt fokus på formidling og undervisnings -materialer. Udvikler læringsvideoer til vores innovationsplatform, Taliz.

+45 60653035
mlu@oquam.dk

Julia Mikkelsen

Marketing
Studerer økonomi og IT på KEA. Studentermedhjælper ansat til design af hjemmeside og markedsføring på LinkedIn.

jm@oquam.dk