Bag om Oquam – og teamet

O quam” er latin og betyder “hvordan”. At stille spørgsmålet “hvordan” er en af grundteknikerne i arbejdet med innovation

Fremtiden kommer!
Som stiftere af Oquam har vi oplevet hvordan interessen for innovation nærmest er vokset eksponentielt de senere år. For mange organisationer er det blevet et krav for at overleve, og for samfundet som helhed handler det om at finde nye bæredygtige løsninger. Innovationskraft er kilden til succes og det ændrer kravene til medarbejder- og lederkompetencer.

Strategien er udfordrende!
Innovation kan være svært, og evnen er ofte en mangelvare i særligt større organisationer. Løsningen kan være opkøb eller strategiske samarbejder med mere innovative partnere. Man kan også involvere eksterne konsulenter til at styre og facilitere interne udviklingsforløb. Men rækker af møder og et hav at gule post-it sedler ender ofte i spildte kræfter.

Løsningen er ikke at søge efter innovation – men at blive innovativ!
Den egentlige innovationskraft udvikles først, når organisationens egne ledere og medarbejdere lærer at tænke og agerer innovativt. Det kræver både vejledning, styring, undervisning og træning. Derfor har vi i Oquam udviklet en digital platform der både kan understøtte organisationens praktiske innovationsarbejde og samtidig udfordre og udvikle brugernes kompetencer. Platformen er målrettet organisationer der stræber efter innovationshøjde – og ikke kun oplagte forbedringsideer.

Udnyt et solid erfaringsbase!
Oquams værktøj er designet på baggrund af vores faglige erfaringer med at uddanne +300 innovationsledere, rådgive og facilitere +300 innovationsprojekter, viden om kognitive principper for udviklingsarbejde samt udgangspunkt i den nye innovationsstandard ISO 56000.

Teamet

Vi er et erfarent team der har arbejdet med innovation i mange år
– som konsulenter, udviklere, iværksættere og undervisere.

Jørgen Høegh

Konceptudvikling
Jørgen har mere end 30 års erfaring med praktisk innovation – som rådgiver, facilitator og underviser. Har etableret og ledet Teknologisk Instituts innovationsafdeling. Er ophavsmand til det berømte “blå rum” på Teknologisk Institut.
+45 2681 0080
jhc@oquam.dk

Kim Frei

Systemudvikling
Kim har mange års erfaring med ledelse, strategi, teknologi, undervisning og innovation. Kim har bla. arbejdet for Nokia, Nets, samt sundhed.dk med IT og innovation. Kim har en MBA fra AVT Business School samt et ingeniørstudie på DTU.
+45 4083 0756
kf@oquam.dk

Erik Hallgren

Konceptudvikling
Erik er lidt af en uddannelsesfreak, både til at få og give uddannelser.
Erik underviser bla på en Danak certificered innovationsledelses uddannelse. Erik har arbejdet 10 år i Teknologisk Instituts innovationsafdeling.

+45 4252 4236
ewh@oquam.dk

Jesper Høegh

Forretningsudvikling
Har arbejdet med forretnings- og organisationsudvikling hos Teknologisk Institut, KPMG, Capacent, CapaHouse m.fl.
Har fokus på at skabe forbedringer og forandringsledelse i private og offentlige organisationer.
+45 4242 2100
jesper@oquam.dk

Medarbejder Mads
Mads Lundgård

Animation og læringsvideoer
Animator og designer med 10 års erfaring fra animations- og spilbranchen med særligt fokus på formidling og undervisnings -materialer. Udvikler læringsvideoer til vores innovationsplatform, Taliz.

+45 60653035
mlu@oquam.dk