Oquam tilbyder kurser om Innovation Standarden ISO 56000 og om innovationsledelse. Sidstnævnte udbydes både som lukket virksomhedskursus og som åbent kursus afholdt hos Dansk Teknologisk Institut med medarbejdere fra Oquam og Ampersand Associates som undervisere.

På kurserne lægges der vægt på praktisk arbejde med at facilitere innovationsforløb og brugen af værktøjer i processen.
Hør nærmere om kurset ”Innovationsstandarden ISO 5600 i praksis” – kontakt her.
Tilmelding til kurset ”Innovationsledelse” her (åbent kursus via Teknologisk Institut).

Innovationsprocesser kan ofte virke kaotiske, forvirrende og uhåndterbare, men det behøver ikke at være tilfældet. Med de rette redskaber og overblik over processerne kan du lede og styre innovationsarbejdet på samme måde som andre projekter i din organisation.

Dette kursus henvender sig til dig, der arbejder med ledelse af innovationsopgaver eller innovationsprojekter, både i offentlige og private organisationer. Uanset om du er udviklingschef, mellemleder eller projektleder vil kurset give dig viden og redskaber til at styrke arbejdet med innovative processer, både på strategisk niveau og som teamleder.

Kurset kunne f.eks sammensættes med nedenstående udbytte:

  • Evnen til at lede og styre innovationsforløb.
  • Evnen til at skabe systematisk og målbar fremdrift i innovationsopgaver.
  • Evnen til at inddrage medarbejdere og kolleger på de rette tidspunkter i innovationsprocessen.
  • Bevidsthed om din egen og andres modstand i forbindelse med innovationsarbejdet.
  • Evnen til at udføre løbende tests før markedsføring af din innovation.
  • Evnen til at indsamle og anvende relevant information om teknologier, markeder og slutbrugere.
  • Viden og værktøjer til at blive en innovationsleder og gøre din organisation klar til succesfuld innovation.
  • Et udkast til en forretningsstrategi for innovation i de næste 2-3 år samt en GAP-analyse af jeres organisations innovationsmodenhed.

Kursets underviser er Erik W. Hallgren, der er Ph.d. i medarbejderdreven innovation fra DTU og University of Brighton, eMBA fra DTU og certificeret Coach. Erik har i mere end 20 år arbejdet med virksomheder indenfor innovation, ledelse og produktudvikling, herunder været facilitator og rådgiver på længerevarende udviklingsforløb i virksomheder. Erik har omfattende erfaring indenfor forretningsudvikling, iværksætteri og undervisning, og er stifter og partner i Oquam Aps, der udvikler en digital innovationsplatform og læringsteknologi.